Dresden Files: Stockholm

Aspekter av ragnarök

En strid mot Von Sachs och hans hejdukar i NSAP’s huvudkontor i Stockholm uppmärksammas som ett terroristattentat och startade ett enormt polisuppbåd. Gruppen lyckades fly tillbaka till sitt favouritcafé, där de kontaktas av Ephraim Raith, och därefter ut till gamla uppsala för att planera.

När karaktärerna anländer till Gamla Uppsala så visar det sig att någon brutit sig in i kyrkan. Alexander Swedenborg hittar ett hårstrå som han väver en spårningsbesvärjelse som leder gruppen tillbaka till Stockholm (en ekorre körs över under resan), och till Elsie Rasmusens bostad. Hon var den som brutit sig in på jakt efter Ödets spjut. När Werner berättar att de har spjutet med sig går hon ner till bilarna men JeanBaptiste Meillard tar spjutet och springer iväg med det snabbare än någon kan följa och alla skiljs åt. De besökte även Rasmussens villa.

Det diskueras mycket vad som ska göras med Ödets spjut. Werner har en svår sits där han avslöjat sin hemlighet, Jean-Baptiste vill inte lämna ut det och Alexander anser att Väktarna är de enda som kan förvara det säkert.

De beslutade sig till slut att förbereda sig på strid mot Rupert ute i Gamla Uppsala och retade upp NSAP genom att ha Josef “Joe” DuChamp och hans gäng slå sönder deras kontor i Uppsala. De kontaktade även Elsie Rasmusen för hjälp i striden mot Rupert von Sachs i utbyte mot att spjutet sedan lämnas i hennes förvar.

Mitt uppe på toppen stod Werner Rasmusen med spjutet i hand och utspridda runt honom stod de andra. Efter en inledande granatkastarattack strömmade en busslast med skinnheads anförda av Rupert von Sachs upp för kullen.

Striden blev kort men intensiv och tack vare Ephraim Raith hade gruppen tillräckligt med eldkraft och vatten att stå emot attacken.

Striden avslutades med att Werner Rasmusen stötte Ödets spjut igenom bröstet på en anstormande Rupert von Sachs. Nazisterna drog sig tillbaka och en helikopter närmade sig. Elsie krävde att Werner skulle hålla sitt ord, att ge henne spjutet efter striden. Han gjorde det.

Helikoptern användes för att släppa ner Von Sachs i Östersjön då man under efterforskningar kommit fram till att han var svag för vatten.

Comments

pastej pastej

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.